Välj rätt badrumsdörr

Det en hel del inte tänker på är att dörren även är en del av badrummet och en del av det intryck som rummet ger. De som genomför en badrumsrenovering fokuserar i första hand på kakel, klinkers och annan inredning men glömmer att dörrar och fönster även bör ses över. Det kanske inte är behov av att byta hela fönstret men när ändå renoveringen är igång kan man titta på fönsterfoder och annat som ramar in fönstret. När det sedan kommer till dörren är det många gånger en rekommendation att byta dörr. Att dörren (från 70-talet) ska välkomna personen till badrummet blir fel när resterande inredning är utbytt och modern. Några punkter man kan tänka på vid dörrbyte är:

  • Samma tema eller inte

Har man snygga dörrar överlag i huset kan man mycket väl välja att köra samma dörr på badrumsdörren. Men det är inte måste. I och med att badrummet står ut lite bland alla andra rum kan detta även markeras med en helt annan slags dörr. Däremot bör de matcha varandra i stil även om inte färg och form gör det.

  • Spegeldörr?

Om badrummet är litet kan en dörr med en spegel på vara ett bra alternativ för att spara plats. På dörren kan en helkroppspegel monteras direkt innan dörren sätts på plats.

  • Fönster

Det kan låta ovanligt att ha en dörr med ett fönster. Men det handlar då inte om helt genomskinligt utan frostat. Orsaken till att välja detta alternativ är att släppa in ljus i rummet. Däremot kan det kännas obehagligt om toaletten eller duschen står exakt mitt emot dörren. Trots att man inte kan se in så är känslan denna för personerna där inne.

  • Våtrum

Även om det inte finns något speciellt krav på de dörrar som används till ett badrum kan det vara en fördel att prata med den badrumsfirma som ska genomföra renoveringen gällande vilken dörr som är tänkt att väljas. Ibland kan de ha åsikter och tankar om dörren som kan vara bra att ha med sig i fortsatta arbetet.

Vill du ha hjälp med att välja dörr till badrummet? Klicka här!

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert

Ring oss