Golvvärme Badrum

Vi hjälper dig att installera golvvärme i ditt badrum!

Det finns flera olika vägar at gå för att få golvvärme. Två av de vanligare varianterna är vattenburen eller elektrisk golvvärme. Vilket system passar dig? Det beror på flera faktorer.

Är det renovering eller en tillbyggnad som ska ske är elektrisk oftast bäst. Det beror helt enkelt på att installationskostnaden är rejält mycket större på vattenburen golvvärme än på elektrisk. Det kräver ett vattensystem och finns inte detta skapas en stor extrakostnad för att bygga upp detta i en befintlig byggnad.

I det fall som det är en mindre yta som ska värmas upp kan även elektrisk golvvärme vara en fördel. Även här spelar installationskostnaden in. Det kostar med att installera vattenburen även om driftskostnaden är lägre. Men på små ytor blir det inte ekonomiskt hållbart med vattensystemet.

En ytterligare fördel med elektrisk är att det ger värme året runt. Därmed väljer många detta alternativ i badrum där man vill ha varmt även om det är varmt ute. Vattenburet är främst för uppvärmning och bygger på hur kallt/varmt det är ute. Under sommartid kommer därmed inte vattenburna systemet ge någon värme. Utöver det värmer elektrisk upp snabbare.

Fördelen men vattenburet är framförallt kostnaden. Det blir klart billigare i längden och detta inte minst om hela hus ska värmas upp eller om det är riktigt stora ytor som ska ha värme.

En del väljer att kombinera dessa två system för att få fördelarna av de bägge. Då har man ett vattenburet system i grunden och bygger sedan elektrisk golvvärme på det vattenburna systemet i de rum som behöver fördelen med elektriska systemet.

Får man göra det själv?

Det finns inte några regler på att en privatperson inte får installera golvvärme i badrum men det ska då genomföras fackmannamässigt rätt. Är det eldriven golvvärme kan elektriker behöva anlitas vid den sista biten på installationen. Men detta kostar inte mycket då detta sista arbete inte tar lång tid.

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert

Ring oss