Välj rätt duschvägg

Det är många detaljer man behöver välja när badrumsrenoveringen kör igång. Badkarsblandare är en av de mindre detaljerna medan duschväggen en av de större. Så vilken duschvägg ska man välja? Det handlar mycket om tycke och smak men även en hel del funktionalitet spelar in i valet.

Först kan man fundera över formen. Oval, kvadratisk, hög, låg, stor eller liten. Här är det främst estetik som spelar in även om man också bör ta hänsyn till var duschen kommer att vara så att inte vattnet stänker ut allt för mycket över resterande del av rummet.

Om man har badkar eller tänkt att köpa badkar kan man även tänka på att det finns speciella duschväggar för badkar. Dessa passar perfekt till vissa modeller av badkar vilket gör det betydligt snyggare och mer funktionellt.

Ännu en fråga är om man ska extra härdat glas. Ett näst intill måste för de som har djur eller småbarn hemma. Det går fort att repa ett glas och det kostar ganska mycket att byta. Så varför inte lägga lite extra och få ett härdat glas som håller betydligt bättre.

När man sedan har bestämt sig för hur väggen ska vara och var den ska stå så kommer nästa fråga. Vad ska man ha för handtag och vilket kakel ska resterande väggar bestå av. När det kommer till detaljerna så bör man tänka långsiktigt i likhet med allt annat i badrummet. Hellre lägga någon krona extra och få bra kvalité än att snåla och få byta inom en relativt kort period. Handtag och annat bör vara i metall (solid metall). Detta ska då jämföras med de något billigare modellerna som är i plast med kromplättering.

Så visst är det en del att tänka på. Men sedan står det sig också riktigt länge.

Om du vill ha en offert på din badrumsrenovering, klicka här!

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert

Ring oss