Att renovera sitt badrum har blivit mycket populärt på senare år, bland annat tack vare en ökad massmedial uppmärksamhet i form av alla TV program och tidningar som ger inspiration, hjälp och tips till dom som står inför beslutet att renovera sitt badrum. Vi har även tips på några saker Du bör tänka på inför Din badrumsrenovering.

Att ha ett stilrent, fräscht och modernt badrum är i dag lika viktigt, om inte än viktigare, som att följa det senaste modet när det gäller t ex kläder eller skor. Det mycket förmånliga ROT-avdraget bidrar naturligtvis också till att lösa den ekonomiska biten av en badrumsrenovering, vilket gör att många fler har möjlighet att skapa sig just sitt drömbadrum och inte enbart drömma om det. Frågan är då, vad skall man tänka på när man väl bestämt sig för att renovera sitt badrum?

Förberedelser inför badrumsrenoveringen

Läs tidningar, titta på nätet, läs på vad andra gjort i sina badrum, fråga grannar och släktingar etc, så att Du vet i stora drag vad Du vill ha redan innan Du börjar ta in offerter på badrumsrenoveringen. Försök sedan att rita upp, antingen för hand eller med hjälp av något datorprogram, hur Du vill ha just Ditt nyrenoverade badrum när det är färdigt. Genom att ha detta tydliga underlag, blir det enklare både att få en korrekt offert och det underlättar även för hantverkarna som skall renovera badrummet, när de ser hur Du vill att det färdiga badrummet skall se ut.

På våran hemsida kan Du få inspiration inför Din badrumsrenovering, titta t ex under fliken Våra projekt eller på bildspelet under rubriken Inspiration för badrumsrenoveringar.

Skiss eller ritning underlättar längre fram

Genom att rita upp badrummet skalenligt och rita in toalettstol, badkar, tvättmaskin osv, kan Du även se om det t ex kommer att bli för trångt i badrummet och vad Du i så fall bör förändra från Din ursprungliga plan. Visa gärna skissen eller ritningen för entreprenörerna som lämnar offert på badrumsrenoveringen och fråga gärna vad de tycker om planeringen av badrummet. Om det är något denne anser bör ändras i ritningen av tekniska eller andra skäl, se till att ändra detta på ritningen före det att själva badrumsrenoveringen påbörjas. När arbetet med att renovera badrummet startat, så bör det nämligen inte råda några frågetecken eller tveksamheter längre om hur badrummet skall se ut, då detta riskerar att försena renoveringen, leda till onödiga extrakostnader för Dig som kund samt leda till missförstånd mellan Dig och entreprenören som leder till fel under renoveringen av Ditt badrum.

På Badrum Göteborg försöker vi alltid komma med bra tips och råd till Dig som skall renovera Ditt badrum redan på offertstadiet, för att säkerställa att Du blir nöjd med resultatet av badrumsrenoveringen när den väl är genomförd.  

Tänk långsiktigt

Att göra en badrumsrenovering är en stor investering och det är inte lätt att ändra sig när det gäller färger eller materialval, när badrummet väl är färdigrenoverat. Se därför till att välja material och färger som Du kommer att trivas med på längre sikt. Det kan även vara bra att fundera på vad en köpare av Din bostad i framtiden skulle uppskatta, om det är så att Du funderar på att flytta inom några år. Se även till att välja möbler, blandare, handfat, badkar, toalettstolar etc av hög kvalitet. Att köpa billigt, blir ofta dyrt i slutändan, om det man köpt inte håller måttet. Köp därför helst märkesvaror av kända tillverkare, som Du vet kommer att hålla i många år framöver.

Vi kan ge Dig en lista på vilka märken och tillverkare som vi rekommenderar våra kunder inför en badrumsrenovering när Du kontaktar oss för offert.

Planering av badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering tar normalt 4-6 veckor från start till mål. Det kan vara påfrestande att bo kvar i bostaden där badrummet renoveras, med vatten och avlopp avstängt, med byggdamm, buller, oljud och så vidare. Se därför till att planera väl för när badrumsrenoveringen skall göras och hur ni löser det praktiska runt omkring. Om det är t ex badrummet i huset på landet som skall renoveras, kanske i det är bättre att göra det på sommaren, så att man kan ordna duschmöjligheter utomhus. Om man måste bo kvar i lägenheten under tiden som badrummet renoveras, se om det i huset eller i grannhuset finns duschmöjligheter eller toaletter, som ni kan använda, medan vatten och avlopp är avstängda i lägenheten. Om ni har landsställe, kanske man kan göra badrumsrenoveringen under semestern, medan ni ändå är ute på landet?

För att lösa det praktiska, kanske ni har någon granne eller släkting som ni kan duscha och tvätta kläder hos, medan badrumsrenoveringen pågår? Att tänka efter före och fråga entreprenören hur badrumsrenoveringen kommer att gå till och vad det får för konsekvenser på era vardagsrutiner, kan göra att Du undviker många onödiga problem och irritationsmoment under tiden som badrummet renoveras. 

Från oss får Du som kund alltid omfattande och nyttig skriftlig och muntlig information om vad Du bör tänka på inför badrumsrenoveringen, för att allting skall flyta på så smidigt som möjligt under tiden som vi renoverar Ditt badrum.

Beräkna kostnaden för badrumsrenovering   

Ett badrum kan bli hur dyrt som helst, beroende på t ex vilka material och installationer man väljer till sitt nya badrum. Se därför till att i förväg göra en beräkning på ungefär hur mycket pengar badrummet kommer att kosta med arbete och material. Det är t ex en bra idé att anlita en entreprenör som kan ge Dig fast pris på badrumsrenoveringen, då vet Du vad det kommer att kosta och det blir inga otrevliga överraskningar när badrummet väl är klart.

Med hjälp av våran badrumskalkylator kan Du enkelt räkna fram ett ungefärligt pris på just Din badrumsrenovering och sedan enkelt begära en skriftlig offert. Vi lämnar endast skriftliga offerter och skriver alltid avtal med Dig som kund, innan några arbeten påbörjas i Ditt badrum.

Spara in pengar med återmontering? 

Ett sätt att spara in pengar under badrumsrenoveringen kan ibland vara att återmontera delar av den gamla badrumsinredningen, toalettstolar, badkar etc. Det är dock viktigt att förstå att allting inte går att montera tillbaka och allting kommer kanske inte få plats igen, efter badrumsrenoveringen. Det kan t ex vara så att avlopp flyttas, att slitsarna där rören går blir större eller flyttas vilket gör att tidigare utrustning och möbler inte får plats eller av annan anledning inte går eller passar att montera tillbaka. Det är därför viktigt att ha en bra dialog med Din entreprenör innan badrumsrenoveringen påbörjas, så att Du vet vad som går att montera tillbaka och vad som måste köpas nytt, för att kunna förbereda inköpen i god tid.

Din kontaktperson på Badrum Göteborg kan ge Dig tips och råd om vad som bör och kan sparas och återmonteras i Ditt nya badrum, för att Du skall bli nöjd med resultatet när badrumsrenoveringen väl är genomförd.

Efter badrumsrenoveringen

Att ha golvvärme och handdukstork i badrummet är både trevligt och praktiskt, men tänkt på att stänga av både golvvärmen och handdukstorken när dessa inte används. Oavsett om de går på el eller vatten, så kostar det pengar att ha dom på, när det inte behövs, för det tjänar både Du och miljön på. Se även till att följa de drift– och skötselråd som finns för både installationer och ytskikten i badrummet, för att inte slita på dessa i onödan.

Om Du anlitar oss som Din entreprenör för att utföra badrumsrenoveringen så får Du all information som Du behöver om Ditt nya badrum och Din kontaktperson kan svara på alla Dina frågor om vad man bör och inte bör göra i sitt badrum, för att badrummet skall hålla så länge som möjligt. 

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert