Bygga spa - Våra entreprenörer står redo!

Att bygga spa är en investering i både dig själv och ditt hem. Här får du tips och råd om hur du bäst går till väga för att bygga ett eget spa.

SPA

Ordet spa kommer från början från den belgiska kurorten Spa. Spa var en av de första kurorterna och kom därför att ge ett namn åt det som vi idag kallar för Spa. Ett Spa är numer en anläggning som erbjuder olika sorters kroppsbehandlingar, oftast innehållande vatten såsom varma bad etc. Ett spa erbjuder ofta även massage, avslappning och andra välgörande behandlingar.

VAR

Var i ditt hem vill du bygga spa? Du kanske vill bygga om ett befintligt badrum till ett spa eller kanske bygga spa i källaren? Oavsett var i huset du vill placera det, bör du så snart du bestämt dig börja med att mäta upp hur stor yta som står till ditt förfogande. Ytan du har att använda dig av kan begränsa dina möjligheter att få med det du vill, så det är viktigt att redan i första skedet ta reda på vilka de verkliga förutsättningarna är.

VAD

Vad du ska ha i ditt spa beror på dina önskemål och behov. Ett spa hemma bör ha vatten indraget, då ett spa framförallt är förknippat med diverse bad. Men – alltmer pratar man om spa som en inrättning för välbefinnande. Syftet med att ha och bygga spa kan kanske vara att kunna ha ett vackert rum för avslappning med plast för fotbad, massage och egen ansiktsvård.

BASTU BADKAR OCH DUSCH

Vill man satsa på den mer traditionella betydelsen av ett spa så betyder det ofta bad av olika slag eller duschar med funktioner. Vill du bygga bastu så finns det olika sorters att välja mellan så som ångbastu, torrbastu och våtbastu. Är du sugen på att installera ett badkar när du ska bygga spa, så finns en uppsjö av badkar att välja mellan på marknaden idag.

Olika längder och djup av det mer traditionellt rektangulära badkaret, eller kanske ett hörnbadkar med eller utan bubblor? När det kommer till duschar så finns det även där många olika alternativ. Antingen en öppen dusch med en fast vägg eller duschdörrar men det finns ju även duschkabiner av det mer traditionella slaget och även mer exklusiva duschar så som ångduschar som kan ge såväl ångbad som massage.

DET LILLA EXTRA

Ibland är det ”det där lilla extra” som skapar den sköna helheten. När man ska bygga spa är det viktigt att tänka på att skaffa en behaglig belysning , som ger dig rätt känsla. Ett spa ska vara avslappnande, lugnt och ge kraft och energi. Förstärk gärna lugnet med hjälp av levande ljus såsom en kandelaber, värmeljus eller doftljus.

Köp handdukar av god kvalitet, och förvara dessa i ditt spa. Rulla ihop små matchande handdukar för ansiktsrengöring för att skapa spakänsla. Varför inte ha ett fotbad eller skämma bort dig själv med ansiktsmasker och bodyscrubs? Kanske ställa in ett stort fång levande blommor, fat med tvålar, krämer och masker, små korgar med skrubbvantar och badsalt?

HANTVERKARE

Vill du ha hjälp av någon kaklar, installerar, bygger eller drar vatten i ditt spa? Kontakta då en hantverkare som är auktoriserad att arbeta i våtutrymmen. Kolla med skatteverket om du kan söka skattereduktion genom ROT-avdraget när du ska bygga spat.

LYCKA TILL!

P.S Vi på Badrum-Goteborg.se betjänar hela Västra Götaland. Om du skulle vilja ha hjälp i övriga Sverige så kan vi även hjälpa dig att peka dig åt rätt håll.
En firma vi rekommenderar är Badrumsrenovering Malmö / Esosbygg. Dem är aktiva i Malmö/Skåne trakterna.

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert

Ring oss