Vad kostar en badrumsrenovering

Tyvärr kommer vi ge dig svaret du antagligen inte ville höra: Det beror på.

Ett nytt badrum kan kosta alltfrån 50 000,- till 5 000 000,-. Priset varierar beroende på kvalitet på hantverk, materialval, tidsram, storlek på badrum och en rad andra faktorer.

En bra tumregel är att hämta in offerter från 3-5 olika firmor för att få ett humm om de marknadsmässiga priserna för just dina badrumsplaner är. Vi på Badrum Göteborg rekommenderar inte att du väljer den absolut billigaste. 

Det finns aktörer på marknaden som använder svartbetald arbetskraft. Ofta blir badrummet inte fackmannamässsigt renoverat och du riskerar fuktskador som INTE försäkringen täcker.  

Ytterligare motiveringar

Priset för en helrenovering beror på hur stort rummet är och hur det ska inredas, samt om du vill inkludera något extra. Om du hoppas på att skapa ett ultramodernt utseende med massor av banbrytande funktioner ska du förbereda dig på att din budget tar en rejäl smäll. Om du däremot är mer minimalistisk kan du kanske klara dig med att spendera mindre än 5 000 dollar – men vi skulle inte rekommendera detta om du inte är nöjd med grundläggande renoveringar som nytt golv och ny målning – inget alltför strukturellt!

Moderna badrum kan fortfarande vara relativt billiga att renovera jämfört med andra rum i hemmet (t.ex. kök), men de är generellt sett en av de mest kostsamma renoveringsåtgärdernaatt utföra på grund av den stora tekniska utvecklingen. Vad sägs till exempel om en elektronisk dusch som automatiskt värmer upp vattnet innan du kliver in? Eller vad sägs om en pekskärmspanel som styr ljus, värme, musik och TV-funktioner?

Din omgivning kommer säkert också att göra skillnad – om det till exempel redan finns vackert kakel på dina väggar eller golv kan du kanske spara pengar genom att helt enkelt lägga till ny färg i stället för att riva ut allt och ersätta det med nya ytor. Ju fler förändringar som behövs för din renovering, desto mer kommer den att kosta!

Ditt val av material är en annan viktig faktor när det gäller hur mycket din badrumsrenovering kostar. Här på Badrum Göteborg erbjuder vi kostnadsfria konsultationer så att du kandiskutera med oss hur mycket du vill spendera och hur du vill att rummet ska se ut.

Vi har en rad dyra kakelplattor, kranar och armaturer som kan användas för att skapa en lyxig men ändå prisvärd badrumsrenovering som får dig att känna dig speciell varje gång du kliver in. Vår erfarenhet gör att vi kan ge expertråd om hur vissa material bäst passar dina behov utifrån din budget och hur det passar ihop med dina designpreferenser!

Leave a Comment

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert