Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Korta svaret: i genomsnitt tar det 23 dagar att renovera ett badrum. Men med det sagt så finns det firmor som gör det både långsammare och snabbare. Det finns exempelvis badrumsföretag som har som säljsargument att de renoverar badrummet på 10 dagar.

Allt beror såklart på storleken på ditt badrum, materialval och hur stor renovering du vill göra.

Läs mer: Hur mycket kostar en badrumsrenovering

“Hur lång tid tar en badrumsrenovering?” är en av de vanligaste frågorna när man planerar att renovera sitt badrum. Sanningen är att den här frågan inte kan besvaras med bara en mening eller mindre, men man kan ändå diskutera hur lång tid en badrumsrenovering vanligtvis tar och hur mycket tid du behöver för att förbereda dig för sådana renoveringar.

Så hur lång tid tar en typisk badrumsrenovering? Och hur mycket tid bör du förbereda dig innan arbetet börjar?

Om det är något jag lärde mig när jag skrev den här artikeln är det att förberedelser är nyckeln till ett lyckat renoveringsprojekt. En grundlig plan med fullständiga detaljer är grunden för framgång när du genomför en hemrenovering, särskilt när du arbetar med ditt badrumsrenoveringsprojekt. Detta gäller både hur lång tid en vanlig badrumsrenovering tar och hur mycket tid du behöver för att förbereda dig innan arbetet börjar.

Hur lång tid en typisk badrumsrenovering tar beror på flera faktorer: om du renoverar hela badrummet eller bara gören snabb reparation, hur mycket pengar du har avsatt för renoveringen, hur komplicerat arbetet är och hur stort ditt badrum är.

En fullständig badrumsrenovering tar i genomsnitt fyra till sex veckor , om allt går enligt planerna.

Enligt denna studie från Washington Post mäter det genomsnittliga amerikanska köket 1 000 kvadratmeter, medan vardagsrummet mäter 500 kvadratmeter, men ett sovrum bara 100 kvadratmeter. Med tanke på dessa mått kan man dra slutsatsen att renoveringar tar längre tid när man arbetar med större områden (badrummen är vanligtvis mindre).

Hur lång tid tar det?

Men hur lång tid tar egentligen en vanlig badrumsrenovering? Det första du måste göra innan du börjar med någon typ av hemrenovering är följande :

Samla all information du behöver innan du planerar hur lång tid det kommer att ta att renovera badrummet.

Arbeta med realistiska tidsfrister

När du känner dig säker på hur mycket tid du behöver för att förbereda dig och hur lång tid en typisk badrumsrenovering tar, kan du börja arbeta med ditt renoveringsprojekt. Tänk på att processen är dynamisk och förändras kontinuerligt fram till slutförandet (vilket kan vara nervöst). Med detta sagt, låt oss titta på hur lång tid det normalt tar att renovera ett badrum både snabbt och grundligt.

Snabba badrumsrenoveringar

Den minsta tid som behövs är tre dagar om det inte finns några skador att reparera eller ersätta (till exempel trasiga kakelplattor) och allt går som planerat. Den här typen av projekt är ofta gör-det-själv-jobb där husägarna får kreativt och renoverar sina badrum själva.

Om du vill renovera badrummet på tre dagar måste du beställa material i förväg så att det är klart när det behövs (i allmänhet minst fyra veckor innan du påbörjar projektet). En annan sak är att undvika långhelger eller helgdagar eftersom detta kan lägga till extra tid till hur lång tid det tar.

Längre badrumsrenoveringar

Om din renovering kräver mer än bara en enkel reparation på hur lång tid tar det? Det kan ta allt från en vecka upp till sex månader beroende på hur mycket arbete som behöver göras och om allt går som planerat eller inte. Det totala antalet arbetstimmar för en helrenovering varierar mellan 200 och 480 timmar medan den genomsnittliga kostnaden är 100 000 kronor.

Vill du ha en offert för din badrumsrenovering? Klicka här!

Leave a Comment

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert