Renovera liten toalett

Ombyggnad av ett litet badrum? Dessa 5 frågor hjälper dig att avgöra om du ska göra det själv eller anlita en proffs ombyggnad av ett litet badrum i ditt hem kan vara otroligt givande, men det är svårt att bestämma vilken typ av material och ytbehandlingar som ska användas. Den genomsnittliga entreprenören kommer att ha några åsikter om de rätta valen, men det är alltid bättre att veta exakt vad du gör innan du påbörjar ett så viktigt projekt. Vi har sammanställt den här guiden om hur man väljer bland olika typer av färg mål för att hjälpa dig att renovera ditt lilla badrum.

Det finns tre huvudalternativ för att renovera ett litet  badrum .. De är: färgfinish, kakelfinish och andra material som sten eller trä. Genom att kolla upp varje alternativ mer i detalj blir det lättare att bestämma vilken typ av finish som är bäst för ditt projekt.

Färgfinish för ombyggnad av ett litet badrum

Väggfärger finns i olika kvaliteter och formler, vilket gör dem bättre lämpade för olika ändamål. Om du renoverar ett litet badrum ombygger ditt hem bör latexfärg vara bra för de flesta ändamål; även om den inte är särskilt hållbar (särskilt om rummetutsätts för fukt), kan du överväga en oljebaserad färg. Oljefärger är mer skyddande, men de är också svårare att arbeta med och något dyrare än latexfärger.

Du bör också tänka på färgen på ditt lilla badrum eftersom den kommer att ha störst inverkan på rummet. Om du planerar att använda flera färger på olika ställen i rummet ska du välja väggfärg som är lätt att rengöra – annars kommer den snabbt att se smutsig ut. Du kan använda platta ytbehandlingar eller ytbehandlingar med låg glans för detta ändamål; satinering är ibland svår att rengöra även om den inte visar fingeravtryck lätt.

Kakelavslutningar för ombyggnad av ett litet badrum

Om du renoverar ditt hem är kakel ett av de vanligaste sätten att renovera ett litet  badrum. Även om kakel finns i många former och färger är keramiska plattor överlägset mest populära eftersom de är lätta att rengöra och ser bra ut med tiden. Keramiska plattor bör dock inte användas på golv om de placeras någon annanstans än på plana ytor; om de installeras på rätt sätt (med tillräckligt med fogmassa) kan keramiska plattor hålla i upp till 50 år eller mer med rätt skötsel.

Läs mer: Hur lång tid tar en badrumsrenovering
För offert i Göteborg: klicka här

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert