Renovera badrum billigt själv

Ska du renovera badrummet men vill spara pengar eller vill göra det själv av andra anledningar?

Isåfall är den här artikeln för dig. Det finns mycket du kan göra på egen hand som faktiskt inte kostar så mycket. Du kan i princip totalförvändla ditt badrum från ett slitet badrum till ett badrum som ser som nytt ut.

Det finns dock vissa saker du måste tänka på. Vi börjar med de tråkiga delarna:

  1. Rör inte el och VVS. Det är bättre att låta experter utföra detta. Det kan vara direkt livsfarligt om du inte vet vad du håller på med.
  2. Om du ändrar för mycket på ett badrum och en skada skulle uppstå så kommer inte försäkringen att täcka det. Den enda gången försäkringen täcker skadorna är om badrummet är fackmannamässigt byggt. Om du anlitar en professionell badrumsfirma så ger dem dig ett intyg efter besiktningsmn har godkänt badrummet. Detta intygen bekräftar att badrummet är fackamannamässigt byggt, om eventuella skador skulle uppstå behöver du bara visa detta.

    Problemet blir när du börjar ändra själv, då gäller inte garantin från byggfirman längre. å tänk dig för innan du ändrar för mycket. Givetvis kan du ändra interiör som mattor, duschväggar, badrumsskåp, speglar och så vidare.

Här är en video som kan ge dig lite inspiration för din egna DIY renovering:

Anledningar att renovera badrummet (oavsett om du gör det själv eller anlitar proffs)

Varför renovera?

– renovering av badrum kan vara dyrt

– att renovera badrum är ett stort projekt. Om du inte är duktig på att göra det själv kan det kännas som mer besvär än vad det är värt

– att renovera kan kräva tid och ansträngning som många människor inte har. Även om de har tid vill de kanske inte spendera den på den typen av arbete

– en renovering av badrummet kan ofta innebära strukturella förändringar eller ändringar av nyttan som du kanske inte känner till eller inte har laglig rätt att göra själv (t.ex. omläggning av rörledningar)

Varför renovera billigt?

– ingen tycker om att slösa pengar! En renovering kostar inte bara pengar i sig själv, utan eventuella misstag som görs kan kosta ännu mer pengar i slutändan.

– att renovera ett badrum är ett stort projekt. Om du inte är bra på att göra det själv kan det kännas som mer besvär än vad det är värt

– att renovera kan kräva tid och ansträngning som många inte har. Även om de har tid vill de kanske inte lägga den på den typen av arbete

– en renovering av badrummet kan ofta innebära strukturella förändringar eller förändringar av försörjningen som du kanske inte är medveten om eller inte har laglig rätt att göra själv (t.ex. omläggning av rörledningar)

Läs mer: Renovera en liten toalett

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert