Tips och trender inom badrumsrenoveringar

En tydlig trend de senaste åren är att badrummet inte längre är enbart en plats där man duschar, badar eller borstar tänderna. Badrummet har idag fått en betydligt mer central plats i lägenheten och i människors liv. Badrummet har blivit en statussymbol och något som människor verkligen lägger tid och energi på när det väl är dags att genomföra badrumsrenoveringen.

Borta är de dagar när man som lägenhetsinnehavare eller villaägare inte engagerade sig speciellt mycket när det var dags att renovera badrummet och det inte fanns någon vidare tanke bakom badrumsrenoveringen. Idag skall badrummet renoveras så att det går i linje med övriga bostaden, gärna uttrycka något om ägarens personlighet och helst ge en känsla av att gå in i ett spa, när man kliver genom badrumsdörren.

Badrum Göteborg presenterar nedan några tips och noterade trender när det gäller badrumsrenoveringar:

Tidlöst svart 

Ett klassiskt svart klinkergolv blir aldrig omodernt och det är ett säkert kort när Du renoverar Ditt badrum. När det gäller storleken på plattorna så är den vanligaste storleken 10×10 cm, men det finns så klart betydligt större plattor än så. Tänk dock på att alltför stora plattor på golvet är lite mer komplicerade att lägga, vilket gör att det tar längre tid och således kostar lite extra för Dig som kund. Du som är intresserad av större plattor i Ditt badrum och vill ha en offert från oss på Din badrumsrenovering, kan ta kontakt med vår privatkundsansvarige, som kan berätta mer om exakt vilka plattor som är lämpliga i just Ditt badrum.

Spotlights lyser upp

Något som i princip alla våra kunder väljer idag i samband med badrumsrenovering och köksrenovering, är infällda spotlights i taken. För att kunna fälla in spotlightsen, krävs dock att man sänker taket något med ett nytt innertak, för att få plats med eldragningar. Om man redan har väldigt lågt i tak i badrummet, så kanske man skall fundera en extra gång innan man fäller in spotlights, men i de allra flesta fall är det inga problem och spotlightsen skapar en härlig lyxig känsla och gärna i kombination med en dimmer, så att man själv kan välja ljusnivå i badrummet.  

Mosaik 

Att sätta mosaik i sitt badrum är en trend som ökat de senaste åren i samband med att svenskarna renoverar sina badrum. Det man skall tänka på när det gäller mosaik, är att det ofta tar lite längre tid för plattsättaren att sätta jämfört med vanligt kakel, vilket gör att det blir något dyrare i arbetskostnad, än att sätta större plattor. Det blir dock ofta väldigt snyggt med mosaik, vilket gör att många tycker att det är värt den lilla extrakostnaden för att få ett badrum precis så som man alltid önskat sig!

Bubbelbadkar ökar

Bubbelbadkar är också något som ökat på senare år, vilket delvis beror på att priserna sjunkit till följd av nya aktörer som börjar sälja sina produkter på den svenska marknaden. Att ha ett bubbelbadkar i lägenheten eller villan är ofta en dröm för många, som tack vare nya och billiga modeller av badkaren, faktiskt kan bli sann i samband med badrumsrenoveringen. Man kan idag hitta ett bubbelbadkar för under 10 000 kr, vilket är prismässigt överkomligt för många som kanske lägger totalt 100 000 – 200 000 på sin badrumsrenovering. Det man dock skall tänka på när det gäller installation av bubbelbadkar är att man säkerställer att golvet där man ställer badkaret, faktiskt håller för den tyngd som det innebär med ett vattenfyllt bubbelbadkar, om man väljer ett badkar av modell större. Man bör också mäta noggrant i förväg innan man köper badkaret, så att bubbelbadkaret går in genom porten och dörren och att den går att ta upp för trappan eller i hissen.

Utöka badrummet 

Att passa på att slå ut en vägg och göra badrummet större eller integrera tvättstugan med badrummet, är ibland en möjlighet och ett önskemål bland villaägare och lägenhetsinnehavare, när man ändå skall genomföra sin badrumsrenovering. Om Du bor i en bostadsrätt, tänk på att få godkänt från styrelsen i föreningen innan Du börjar flytta väggar eller göra andra större förändringar i lägenheten, eftersom alla större förändringar oftast måste godkännas av föreningen. Kontakta styrelsen i god tid före badrumsrenoveringen eller ombyggnationen av, då dessa ärenden ofta måste förberedas och beslutas av styrelsen, som ofta bara har möte en gång i månaden. 

Vägghängd toalett

En produkt som ökar för var år, är de praktiska vägghängda toaletterna. Istället för att toaletten ställs på golvet, så hängs toaletten upp på väggen och fördelarna med detta är t ex att det blir lättare att städa och hålla rent runt toalettstolen i kombination med att många tycker att en vägghängd toalett är snyggare än en klassisk toalettstol. Om man vill ha en vägghängd toalett i samband med badrumsrenoveringen, så informera entreprenören om detta tidigt i processen, redan vid offertförfrågan, så att denne kan räkna med kostnaden för detta i sin offert.

Innovativa golvbrunnar

Den tidigare klassiska fyrkantiga golvbrunnen i duschen har på senare år fått hård konkurrens från mer innovativa designade golvbrunnar och duschrännor. Idag finns ett stort utbud av t ex runda, fyrkantiga, rektangulära golvbrunnar vilket gör att man på ett enkelt sätt kan göra sitt badrum personligt i samband med badrumsrenoveringen. En designad golvbrunn kan kosta allt från under tusenlappen till flera tusen kronor, allt utifrån kundens önskemål och plånbok.

Bastuns återtåg

En gammal klassiker i form av bastun är på god väg att göra comeback i de svenska badrummen! Efter att varit på neråtgående, så verkar trenden ha vänt och viljan att kunna bada bastu i villan eller lägenheten gör att många idag väljer att bygga en bastu, när man ändå gör om och renoverar badrummet. Precis som med allt annat inom renoveringar, så kan man lägga hur mycket pengar som helst på sin bastu, men för den som har en mindre budget, så finns dock möjligheter att hitta bra bastumodeller även i de lägre prisklasserna.

Fokus på duschväggarna

Att satsa lite extra på en snygg och designad duschvägg är något som många av våra kunder efterfrågar i samband med badrumsrenoveringen. Vi kan i dessa fall t ex rekommendera Folkduschen, som på sin hemsida www.folkduschen.se presenterar ett antal olika modeller i olika prisklasser. Du som väljer att låta oss utföra Din badrumsrenovering kan köpa duschväggen antingen direkt från Folkduschen eller låta oss sköta beställningen, vilket är smidigt för Dig som kund.

Duschväggarna finns i några olika standardstorlekar, där de vanligaste är antingen 80×80 cm eller 90×90 cm, vilket är vad som brukar rymmas i ett normalt badrum. Vill man absolut ha större så går det naturligtvis att beställa, men det kostar mer och har längre leveranstid. 

När det gäller just duschhörnan, så har vi sett en trend att många kunder väljer en annan färg på kaklet i duschhörnan jämfört med övriga väggar, för att på detta sätt göra en snygg markering av duschhörnan. 

Klassiska badkar populärt

För dem som föredrar att bada, istället för att duscha, så märker vi att det är populärt med klassiska badkar med t ex kromade tassar. Med rätt badkar kan man skapa ett väldigt exklusivt, personligt och unikt badrum, till en relativt billig kostnad. Man kan idag köpa ett badkar av typen nedan från ca 10 000 kr och uppåt.

Läs mer: Fördelar med badrumsrenovering

Offert

Privatperson / Företag?

Område:

Tjänst:

Offert

Ring oss